image

Snídaňové burrito

03.11.2023

Jestli vám došla inspirace na vaší snídani nebo svačinu, Jste tu správně. Dnes vám ukážu dvě varianty mé nejoblíbenější slané snídaně - BURRITA. Samozřejmě jako vždy budou spokojené všechny vaše makroživiny i chuťové pohárky.

Porce:

2

Suroviny:

Burrito s kokosem:

  • 2 celozrné tortily
  • 3 vejce
  • 1/2 konzervy fazolích v rajčatové omáčce
  • 2 plátky uzeného lososa ( cca 50 g )
  • ghí
  • sůl, pepř

Dip:

  • zakysanka ( doporučuji smíchat s bylinkami nebo bylinkovým kořením )

Postup:

  1. Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou solí a pepře. Vlijte je na rozehřanou pánev s lžičkou ghí. Pouze lehce promíchejte (aby vejce zůstala krémovější, protože je budete zapékat v toustovači). Hotové odstavte z plotny.
  2. Vidličkou rozmačkejte avokádo. Přidejte pár kapek citrónu. Dle chuti sůl a pepř. Následně promíchejte. (lze připravit den předem). Avokádo musí být dostatečně zralé, aby šlo rozmačkat!
  3. Plátky proscuitta si osmahněte na rozpálené suché pánvi na nízkém plameni. Po 20-30 sekundách je otočte.Hotový proscuittový chips bude lehce křupavý.
  4. Na talíř si připravte tortilu a následně pokládejte připravené ingredience dle varianty burrita, kterou děláte. Začněte vajíčky. Poté zeleninou (fazole nebo avokádo). Nakonec přidejte plátek lososa nebo proscuittový chips.
  5. Tortily zabalte tak, že nejprve ohněte boky ke středu a poté zaviňte. 
    ( viz. obrázek níže )
  6. Nakonec tortilu zapečte v toustovači. Popřípadě ji můžete krátce opéct na suché pánvi.
  7. Podávejte rozkrojené na půl se zakysankou. Můžete dle chutě doplnit o nakrájenou zeleninu.

Dobrou chuť!

S láskou Sára ❤️

@sara_slachtovska