Porce:
2
Suroviny:
Burrito s kokosem:
- 2 celozrné tortily
- 3 vejce
- 1/2 konzervy fazolích v rajčatové omáčce
- 2 plátky uzeného lososa ( cca 50 g )
- ghí
- sůl, pepř
Dip:
- zakysanka ( doporučuji smíchat s bylinkami nebo bylinkovým kořením )
Postup:
- Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou solí a pepře. Vlijte je na rozehřanou pánev s lžičkou ghí. Pouze lehce promíchejte (aby vejce zůstala krémovější, protože je budete zapékat v toustovači). Hotové odstavte z plotny.
- Vidličkou rozmačkejte avokádo. Přidejte pár kapek citrónu. Dle chuti sůl a pepř. Následně promíchejte. (lze připravit den předem). Avokádo musí být dostatečně zralé, aby šlo rozmačkat!
- Plátky proscuitta si osmahněte na rozpálené suché pánvi na nízkém plameni. Po 20-30 sekundách je otočte.Hotový proscuittový chips bude lehce křupavý.
- Na talíř si připravte tortilu a následně pokládejte připravené ingredience dle varianty burrita, kterou děláte. Začněte vajíčky. Poté zeleninou (fazole nebo avokádo). Nakonec přidejte plátek lososa nebo proscuittový chips.
- Tortily zabalte tak, že nejprve ohněte boky ke středu a poté zaviňte.
( viz. obrázek níže ) - Nakonec tortilu zapečte v toustovači. Popřípadě ji můžete krátce opéct na suché pánvi.
- Podávejte rozkrojené na půl se zakysankou. Můžete dle chutě doplnit o nakrájenou zeleninu.
Dobrou chuť!