2
Ingredience:
Těsto
- 200 ml kefíru
- 2 vejce
- 80 g špaldové hladké mouky ( lze dát 60 g mouky a 20 g proteinu )
- trošku čekankového sirupu ( med )
- půl lžičky jedlé sody
- špetka soli
+ olej na smažení
Typy variant / kombinací k dokončení:
1. Ovocný sen
- zakysanka / jogurt
- spoustu druhů ovoce
- kostička hořké čokolády
Naneseme zakysanku na lívance. Přidáme ovoce a dozdobíme čokoládou.
2. Podzimní nálada
- jablko / hruška
- vlašské ořechy
- zakysanka / jogurt
- skořice, perníkové koření
- čekankový sirup ( med )
- ghí ( olej, máslo )
- sušené jablečné kroužky
Nakrájené jablko si společně s nadrcenými ořechy osmahneme na ghí. Smažíme do doby než jablko změkne. Do směsy následně přimícháme med, skořici a perníkové koření. Na lívance dáme jogurt a polijeme již hotovu teplou směsí. Dozdobíme jablečnými kroužky a oříšky.
3. Horké maliny s kokosem
- maliny
- zakysanka / tvaroh
- kokos strouhaný, kokosové chipsy, ( raffaelo, bílá čokoláda )
- čekankový sirup ( med )
- kokosový olej
Na kokosovém oleji si povaříme maliny. Přidáme k nim med. Teplou hotovou směs nalijeme na lívance, které jsme potřeli zakysankou. Posypeme kokosem (pro lepší chuť přidáme raffaelo/ bílou čokoládu).
4. Milovníci máku
- jablko / švestky
- mák
- xylitol ( sladidlo )
- tvaroh
Lívance potřeme tvarohem. Přidáme ovoce. Na závěr posypeme mákem, který jsme smíchali s xylitolem.
( typ : ovoce je dobré ohřát na trošce ghí )
5. Nutella + jahody
6. Arašídové máslo + banán / jablko
Postup:
Do misky nasypeme mouku se špetku soli a jedlou sodou. Přilijeme kefír. Přidáme dvě celá vejce a čekankový sirup. Mixujeme tyčovým mixérem, ať je těsto hladké. Většinou tomu postačí 15-20 sekund. Těsto mamé připravené. Pořádně rozehřejeme pánev společně s olejem, který rozlijeme po celém povrchu pánve a můžeme začít lít lívance přímo z mísy. Následně si dochuťte dle vaších chutí.