6
Ingredience:
- 100 g cukety
- 150 g špaldové mouky
- 40 g čokoládového proteinu ( lze nahradit moukou )
- 50 g xylitol ( cukr - dle vaší volby )
- 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa ( nebo karobu )
- 1 větší lžička perníkového koření
- 1 větší lžička kypřícího prášku do perníku bez fosfátu ( lze dát i klasický kypřící prášek )
- 1 větší lžička jedlé sody
- špetka soli
- 10 g kakaové boby drcené ( lze nahradit kousky čokolády ; nemusí být )
- 2 střední vejce
- 100 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce ( + 1 do čokolády ) kokosového oleje
- 3 lžíce čekankového sirupu ( jakékoliv tekuté sladidlo )
- 40 g hořké čokolády ( na polití )
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si plech, který vymažte nebo vyložte pečícím papírem
- Nastrouhejte cuketu na jemném struhadle a nechte stranou vypotit přebytečnou vodu.
- Smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr, jedlou sodu, kakao, kakaové boby, perníkové koření a protein. Vše promíchejte.
- V druhé míse vyšlehejte mléko, vejce, dvě lžíce kokosového oleje a čekankový sirup.
- Spojte obsah obou misek. Nastrouhanou cuketu přidejte do vzniklého těsta a vše promíchejte.
- Těsto přelijte na plech. Pečte cca 25-30 minut.
- Upečený perník vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím si v hrnci rozpusťte jednu lžíci kokosového oleje společně s hořkou čokoládou, kterou následně polijte celý perník.
A je hotovo !
DOBROU CHUŤ 😋
Budu moc ráda, když mi napíšeš, jestli jsi recept vyzkoušel/a a zda ti chutnal. Taky se ráda podívám na tvůj upečený perník. Případně mi můžeš napsat, který recept by jsi zde ráda našla. Předem děkuji a měj se krásně.