image

Malý velikonoční beránek

22.01.2024

Dnes si ukážeme zdravější recept na velikonočního beránka. Pro milovníky klasiky jsou ingredience v závorkách. Recept je na dvě porce. Hladovější a početnější znásobí množství ingrediencí.

Porce:

2

Ingredience:

  • formu na beránka střední velikosti 
  • 2 střední vejce 
  • 150 ml rostlinného mléka ( může být i klasické)  
  • 30g (+5 na vymazání formy) ghee (másla) 
  • 50g skyru (jogurtu)
  • 3 lžíce čekankového sirupu ( jakékoliv tekuté sladidlo ) 
  • 150g špaldové mouky ( polohrubé mouky )
  • lžíce vanilkového proteinu ( můžete vynechat)
  • 2 větší lžičky kypřícího prášku 
  • lžička citrónové kůry ( + pár kapek citrónové šťávy )
  • 10g špaldové krupice ( lze nahradit hrubou moukou )  
  • 40g xylitolu ( jakéhokoliv jiného cukru ), + práškový xylitol ( moučkový cukr ) na posypaní beránka

Postup:

  1. Formu na beránka si vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme krupicí. Zbytek krupice odstraníme.
  2. Zapneme troubu na 180 stupňů. Smícháme všechny tekuté ingredience a promícháme. Následně do nich přidáme sypké. Mícháme do krémovité konzistence.
  3. Těsto přelijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 60-70 minut.
  4. Pokud chcete vědět zda-li je těsto správně upečené, použijte špejli. Zapíchněte ji do těsta. Po vyndání musí být špejle čistá. Upečeného beránka vyklopte z formy. Nechte ho hodinku vychladnout.

A můžeme podávat.

Dobrou chuť!😋

Budu ráda, když se se mnou podělíte o fotku vašeho výtvoru. 

Na mém instagramu i facebooku najdeš natočený postup na celého beránka. 🐑 

S láskou Sára ❤️

@sara_slachtovska