Porce:
2
Ingredience:
- formu na beránka střední velikosti
- 2 střední vejce
- 150 ml rostlinného mléka ( může být i klasické)
- 30g (+5 na vymazání formy) ghee (másla)
- 50g skyru (jogurtu)
- 3 lžíce čekankového sirupu ( jakékoliv tekuté sladidlo )
- 150g špaldové mouky ( polohrubé mouky )
- lžíce vanilkového proteinu ( můžete vynechat)
- 2 větší lžičky kypřícího prášku
- lžička citrónové kůry ( + pár kapek citrónové šťávy )
- 10g špaldové krupice ( lze nahradit hrubou moukou )
- 40g xylitolu ( jakéhokoliv jiného cukru ), + práškový xylitol ( moučkový cukr ) na posypaní beránka
Postup:
- Formu na beránka si vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme krupicí. Zbytek krupice odstraníme.
- Zapneme troubu na 180 stupňů. Smícháme všechny tekuté ingredience a promícháme. Následně do nich přidáme sypké. Mícháme do krémovité konzistence.
- Těsto přelijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 60-70 minut.
- Pokud chcete vědět zda-li je těsto správně upečené, použijte špejli. Zapíchněte ji do těsta. Po vyndání musí být špejle čistá. Upečeného beránka vyklopte z formy. Nechte ho hodinku vychladnout.
A můžeme podávat.
Dobrou chuť!😋
Budu ráda, když se se mnou podělíte o fotku vašeho výtvoru.
Na mém instagramu i facebooku najdeš natočený postup na celého beránka. 🐑